TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2016. november 16.

El nem múló reformáció - régiekkel és maiakkal. Gyülekezettörténeti kiállítás és előadás a tordasi és a gyúrói evangélikus gyülekezet életéből Dr. Korányi András egyháztörténésszel

„Az igaz ember hitből él.”
Róm. 1, 17

Reformációs programsorozatunk utolsó alkalma gyülekezettörténeti kiállításként szolgált a gyúrói parókia gyülekezeti termében. 

Süller Zsolt az eseményt megnyitó szavai után Dr. Korányi András tartott előadást a reformáció időszakáról, és az azt követő évszázadokról, különös tekintettel azokra az európai eseményekre, melyek a magyar, és egyben helyi gyülekezeteink életét is meghatározták.
A kiállítás központi anyagául az a három tabló szolgált, melyet a gyülekezettörténetet feldolgozva, és a helyi fotókat összegyűjtve a gyülekezet tagjaival együtt készítettünk el, és amelyeknek mostantól állandó helyet biztosít gyülekezeti termünk mindkét településen. 
















Mindenkinek köszönjük, aki a témához kötődő családi fotóját megosztotta velünk. A tablókat lelkészünk Süller Zsolt, és gyülekezetünk tagjai készítették: Kitzingerné Puskás Ildikó, Horváthné Szalai Eszter, Horváth Kata, Horváth Fruzsina, Udvaros Dóra, Süller-Torma Villő, Homoki János, Horváth Béla, Ribi Rudolf, Kokaveczné Árvai Erika. Köszönjük munkájukat!

További képek az eseményről ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése